Welke verzorging & bescherming spray voor welk materiaal?

person wearing white adidas Stand Smith sneankers

Je hebt veel verschillende sprays die te koop zijn in een schoenenwinkel. Neem als voorbeeld het merk Bama wat verschillende sprays, schoonmaakmiddelen en zolen verloopt voor je schoen. Nu is natuurlijk de vraag: welke spray moet op welke schoen? En hoe weet ik van wat voor materiaal je schoenen zijn gemaakt? De juiste spray bij het juiste materiaal gebruiken is heel belangrijk. Als je een verkeerde spray gebruikt kan de stof wit uitslaan of lelijk worden. Ook kan de stof gaan vlekken. En dat wil je natuurlijk niet bij je nieuwe schoenen.Wij leggen het je allemaal uit in dit blogartikel!

Hoe weet ik van welke stof mijn schoen is gemaakt?

Elke materiaal wordt vertegenwoordigd door een icoontje die te vinden is in de schoen. Via die manier kan je er dus achter komen van welk materiaal jouw schoen is gemaakt.

Echt leer: deze wordt afgebeeld met een icoontje wat je kunt vergelijken met een dierenvel.

Gecoat leer (lak of wax): Deze wordt hetzelfde afgebeeld als het materiaal echt leer. Het icoontje is dus een dierenvel maar dan met een rechthoek erin.

Textiel: textiel wordt afgebeeld door een soort van voering met draden. Als textiel dus.

Overige: de overige materialen worden vormgegeven met een icoontje van een rechthoek. Maar waar kun je deze icoontjes vinden? Dit verschilt per schoen hoe het getoont word. Je kan onder andere hier de icoontjes vinden om het materiaal van de schoen te achterhalen:

  • In de sticker in de schoen
  • Op het kaartje die aan de schoen vast zit
  • in het flapje van de rits

Welke sprayen op welk materiaal?

Bama super combi spray: Deze spray kan gebruikt worden voor alle neppe materialen zoals textiel. De spray beschermt de schoen. heb je een schoen die van textiel is maar ook van echt leer? Dan kan je de combi spray ook gebruiken. heb je een schoen die helemaal van Echt leer is? Dan moet je de onderstaande spray gebruiken:

Bama power protector: Deze spray van Bama is speciaal voor schoenen met echte materialen zoals suède en leer. Nep leer kan hiermee dus niet ingesprayed worden. Deze spray beschermt je schoen tegen sneeuw en regen. ideaal voor de winter dus.

Bama fijn leer: Deze spray is voor echte materialen zoals leer. Deze spray verzorgt en voedt het leer.

Bama Upper cleaner: Hiermee kan je je schoen van welk materiaal ook schoonmaken. Scan de QR code op de achterkant om te zien hoe je dit moet doen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *